Jump to content


280znewbie

Member Since 30 Dec 2014
Offline Last Active Mar 28 2017 03:56 PM
-----

Topics I've Started

Strange rattle

14 January 2017 - 07:37 PM

L28et swap into 76. My motor has always had a lite bit of a rattle but it has gotten worse to the point it scares me. Noise comes from the top of the front cover. Car runs great. Does this sound like an upper guide or the lower tensioner?

Bad engine rattle at timing chain

14 January 2017 - 07:35 PM

My motor has always had a lite bit of a rattle but it has gotten worse to the point it scares me. Noise comes from the top of the front cover. Car runs great. Does this soundick like an upper guide or the lower tensioner?

exhaust temps

20 December 2016 - 06:00 AM

Currently redoing my l28et intake and exhaust manifolds.  Does anyone know how hot the exhaust manifold and turbo get on a completely stock setup?  Im going to be painting the intake with 550 degree paint, is this high enough?  Was planning on painting the exhaust with 1400 degree paint and possibly wrapping.  is this a concern?  Will the manifold with wrap get above 1400 degrees.  also any thoughts on a turbo blanket causing extra wear on the stock turbo?  Really dont want to send the manifold out to get professionally coated, cant afford to.  Has anyone made a custom heat shield to go between the exhaust and intake?


240z ignition help

14 June 2016 - 10:19 AM

I picked up a 71 manual 240z. I can't get any spark from it at all. I have check the points gap which was .018. I have voltage to positive side of coil at both key on and start position. I have used a ohm meter to check that the plug on the distributor is grounded and it is when the point is closed. I have full battery voltage at the negative side of the coil as well as the wire from the coil to the cap. What would be the issue? A condenser of some sort?

240z ignition help

14 June 2016 - 10:12 AM

I picked up a 71 manual 240z. I can't get any spark from it at all. I have check the points gap which was .018. I have voltage to positive side of coil at both key on and start position. I have used a ohm meter to check that the plug on the distributor is grounded and it is when the point is closed. I have full battery voltage at the negative side of the coil as well as the wire from the coil to the cap. What would be the issue? A condenser of some sort?