Jump to content


Photo
- - - - -

speedometer conversion using t-56

ls1 t-56 speedometer 300zx

  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 tbigj007

tbigj007

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • LocationNear: Lafayette, Louisiana

Posted 14 July 2013 - 03:50 PM

I am having trouble getting my speedometer to work in my 1990 300zx ls1 swap. I have the tach. the water temp and oil pressure gauges working. I searched  for this in the forums but did not see anything. Any help appreciated.

 



#2 Domzs

Domzs

    Totally Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1328 posts
  • LocationDenton , Texas

Posted 14 July 2013 - 04:18 PM

Try Dakota Digital . They have a conversion module .


 

78 LS1 w/ auto , 83 LS1 w/ T56 , 91 NA . :rockon:

280z sign.

 

Dom .

 


#3 tbigj007

tbigj007

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • LocationNear: Lafayette, Louisiana

Posted 14 July 2013 - 04:54 PM

I actually have the dakota digital box but don't know what type of signal and pin on back of cluster to put it on.

I looked at the wiring diagram and there are 4 wires for speedo. Does it need hal effect or ac or dc, pretty confusing.



#4 Domzs

Domzs

    Totally Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1328 posts
  • LocationDenton , Texas

Posted 15 July 2013 - 07:02 AM

Turbo or NA ZX , 2+2 or coupe ? What trans are you running ?


 

78 LS1 w/ auto , 83 LS1 w/ T56 , 91 NA . :rockon:

280z sign.

 

Dom .

 


#5 tbigj007

tbigj007

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • LocationNear: Lafayette, Louisiana

Posted 16 July 2013 - 09:17 AM

its a 90 coupe NA  t-56



#6 tbigj007

tbigj007

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • LocationNear: Lafayette, Louisiana

Posted 16 July 2013 - 09:21 AM

Also, the wires that the diagram says are for speedometer all have voltage (3) with 12 vdc (1) with around 6 vdc



#7 Domzs

Domzs

    Totally Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1328 posts
  • LocationDenton , Texas

Posted 20 August 2013 - 06:46 AM

Any luck ?


 

78 LS1 w/ auto , 83 LS1 w/ T56 , 91 NA . :rockon:

280z sign.

 

Dom .

 


#8 86-Z31

86-Z31

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • LocationLaredo, Tx

Posted 16 March 2016 - 11:24 PM

Was it difficult to get your original gauges to work or something specific you had to buy? I'm in the process of ls swapping as well and want to use all my original gauges, what exactly did you do to make them work if you don't mind me asking?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users