Jump to content
HybridZ

Search the Community

Showing results for tags 'bleed'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Categories

There are no results to display.

Forums

  • Technical
    • FAQs
    • Model Specific
    • V8 Z Forums
    • 6 Cylinder Z Forums
    • Other Engines
    • Engine Components
    • Body Kits & Paint
    • Windtunnel Test Results and Analysis
    • Brakes, Wheels, Suspension and Chassis
    • Drivetrain
    • Fabrication / Welding
    • Interior
    • Miscellaneous Tech
    • Trouble Shooting / General Engine
  • General
    • Announcements
    • Non Tech Board
    • New Members Forum
    • Members Projects
    • Motorsports / Events
    • Buy / Sell / Trade
    • Group Buys
    • Vendor's Forum
    • Links
    • Site Support
    • Area 51
    • The Tool Shed

Blogs

  • Blog 7794
  • Blog 7796
  • Blog 7797
  • Blog 7801
  • Blog 7810
  • Blog 7821
  • Blog 7850
  • Blog 7876
  • Blog 7900
  • Blog 7903
  • Blog 7918
  • Blog 7945
  • Blog 7995
  • Blog 8097
  • Blog 8113
  • Blog 8124
  • Blog 8199
  • Blog 8217
  • Blog 8223
  • Blog 8239
  • Blog 8335
  • Blog 8424
  • Blog 8478
  • Blog 8501
  • Blog 8644
  • Blog 8751
  • Blog 8853
  • Blog 9074
  • Blog 9088
  • Blog 9095
  • Blog 9152
  • Blog 10389
  • Blog 10579
  • Blog 10681
  • Blog 10929
  • Blog 10956
  • Blog 11195
  • Blog 11737
  • Blog 11794
  • Blog 11853
  • Blog 12120
  • Blog 12435
  • Blog 12884
  • Blog 13129
  • Blog 13159
  • Blog 13200
  • Blog 13472
  • Blog 13567
  • Blog 13587
  • Blog 14207
  • Blog 14439
  • Blog 14625
  • Blog 14703
  • Blog 14909
  • Blog 14919
  • Blog 14975
  • Head Gasket for 3.1 liter stroker engine
  • Blog 15298
  • Blog 15393
  • Blog 15520
  • Blog 15602
  • Blog 15654
  • Blog 15717
  • Blog 15865
  • Blog 16224
  • Blog 16227
  • Blog 16485
  • Blog 16662
  • Blog 16809
  • Blog 16878
  • Blog 16923
  • Blog 17059
  • Blog 17103
  • Blog 17116
  • Blog 17333
  • Blog 17402
  • Blog 17506
  • Blog 18026
  • Blog 18084
  • Blog 18466
  • Blog 18819
  • Blog 19188
  • Blog 19475
  • Blog 19671
  • Blog 19685
  • Blog 20165
  • Blog 20200
  • Blog 20239
  • Blog 20330
  • Blog 20345
  • Blog 20475
  • Blog 20568
  • Blog 20611
  • Blog 20767
  • Blog 20885
  • Blog 21113
  • Blog 21316
  • Blog 21355
  • Blog 21400
  • Blog 21541
  • Blog 21630
  • Blog 21672
  • Blog 21712
  • Blog 21925
  • Blog 21950
  • Blog 22036
  • Blog 22272
  • Blog 22312
  • Blog 22331
  • Blog 23034
  • Blog 23042
  • Blog 23220
  • Blog 23246
  • Blog 23322
  • Blog 23406
  • Blog 23570
  • Blog 23700
  • Blog 23718
  • Blog 23737
  • Blog 23762
  • Blog 23794
  • Blog 23917
  • Blog 23956
  • Blog 23959
  • Blog 24064
  • Blog 24131
  • Blog 24139
  • Blog 24205
  • Blog 24221
  • Blog 24240
  • Blog 24430
  • Blog 24435
  • Blog 24495
  • Blog 24576
  • Blog 24643
  • Blog 24722
  • Blog 24770
  • Blog 24833
  • Blog 24848
  • Blog 24853
  • Blog 24872
  • Blog 25030
  • Blog 25248
  • Blog 25289
  • Blog 25373
  • Blog 25396
  • Blog 25527
  • Blog 25674
  • Blog 25853
  • Blog 25886
  • Blog 25922
  • Blog 25986
  • Blog 26129
  • Blog 26181
  • Blog 26217
  • Blog 26240
  • Blog 26247
  • Blog 26299
  • Blog 26401
  • Blog 26440
  • Blog 26559
  • Blog 26735
  • Blog 26736
  • Blog 26831
  • Blog 26844
  • Blog 26883
  • Blog 26884
  • Blog 27002
  • Blog 27028
  • Blog 27169
  • Blog 27260
  • Blog 27267
  • Blog 27307
  • Blog 27345
  • Blog 27400
  • Blog 27428
  • Blog 27452
  • Blog 27558
  • Blog 27622
  • Blog 27707
  • Blog 27735
  • Blog 27877
  • Blog 28049
  • Blog 28070
  • Blog 28199
  • Blog 28214
  • Blog 28234
  • Blog 28308
  • Blog 28320
  • Blog 28475
  • Blog 28476
  • Blog 28494
  • Blog 28657
  • Blog 28671
  • Blog 28814
  • Blog 28880
  • Blog 28923
  • Blog 28943
  • Blog 28945
  • Blog 28982
  • Blog 28993
  • Blog 29008
  • Blog 29036
  • Blog 29168
  • Blog 29412
  • Blog 29467
  • Blog 29618
  • Blog 29710
  • Blog 29759
  • Blog 29832
  • Blog 29868
  • Blog 29922
  • Blog 29950
  • Blog 30009
  • Blog 30027
  • Blog 30175
  • Blog 30182
  • Blog 30287
  • Blog 30302
  • Blog 30339
  • Blog 30443
  • Blog 30461
  • Blog 30474
  • Blog 30517
  • Blog 30556
  • Blog 30654
  • Blog 30729
  • Blog 30758
  • Blog 30773
  • Blog 30842
  • Blog 30872
  • Blog 30886
  • Blog 30989
  • Blog 31027
  • Blog 31048
  • Blog 31073
  • Blog 31109
  • Blog 31116
  • Blog 31138
  • Blog 31251
  • Blog 31307
  • Blog 31343
  • Blog 31378
  • Blog 31393
  • Blog 31432
  • Blog 31495
  • Blog 31507
  • Blog 31592
  • Blog 31626
  • Blog 31643
  • Blog 31692
  • Blog 31717
  • Blog 31760
  • Blog 31768
  • Blog 31777
  • Blog 31826
  • Blog 31851
  • Blog 31877
  • Blog 31907
  • Blog 31942
  • Blog 32009
  • Blog 32051
  • Blog 32073
  • Blog 32094
  • Blog 32111
  • Blog 32142
  • Blog 32169
  • Blog 32198
  • Blog 32250
  • Blog 32256
  • Blog 32259
  • Blog 32262
  • Blog 32291
  • Blog 32371
  • Blog 32417
  • Blog 32463
  • Blog 32515
  • Blog 32519
  • Blog 32562
  • Blog 32678
  • Blog 32695
  • Blog 32725
  • Blog 32981
  • Blog 33294
  • Blog 33517
  • Blog 33612
  • Blog 33734
  • Blog 33993
  • Blog 34018
  • Blog 34140
  • Blog 34452
  • Blog 34586
  • Blog 34855
  • Blog 35117
  • Blog 35378
  • Blog 35742
  • Blog 35956
  • Blog 36022
  • Blog 36030
  • Blog 36711
  • Blog 36997
  • Blog 37069
  • Blog 37070
  • Blog 37103
  • Blog 37166
  • Blog 37257
  • Blog 37645
  • Blog 37818
  • Blog 37954
  • Blog 38369
  • Blog 38569
  • Blog 38681
  • Blog 38923
  • Blog 38945
  • Blog 39122
  • Blog 39441
  • Blog 39494
  • Blog 39529
  • Blog 39575
  • PSL_240z's Blog
  • Phlebmaster's Blog
  • dhp123166's Blog
  • miguel240zcruz's Blog
  • dsalni's Blog
  • dsalni's Blog
  • beon's Blog

Calendars

  • Community Calendar

Categories

  • Configuration File Sharing
  • Drawing Files, Templates
  • Manuals, Diagrams, Guides
  • Software, Calculators
  • Other misc files

Categories

  • Z Videos
  • Member Videos
  • Road Racing & Autocross
  • Drag Racing
  • Burnouts and Drifting
  • Crash and Burn
  • Dyno Runs
  • Events
  • Babes
  • Humor
  • Miscellaneous

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 3 results

  1. Hi everyone, HybridZ is really where I come when I'm at a complete loss and everything I've tried hasn't worked. I'm going to be as detailed as possible so bear with me, I'll try to keep it concise. A few weeks back, I replaced the passenger side rear suspension assembly- everything from the control arm to the shock insulator. The driver side had already been replaced as it was previously damaged in a crash around the spindle area. At this point both sides of the suspension are from a later 280z. When I was adjusting the drums, the flathead I was using slipped and bumped the rubber boot of the wheel cylinder and a little fluid oozed out. Guess that explains my inconsistent brake pedal. I wasn't drastically losing fluid or anything, but it must have been a small leak that would occasionally rear its head and my pedal would be just a bit softer than usual. I grabbed an extra wheel cylinder I had that looked like it was in good shape and replaced it. That's when the trouble really started. I stripped the brake line bolt and the wheel cylinder threads. Bit the bullet and ordered a brand new wheel cylinder... cheap and not a bad thing to replace while I'm in there. I also got pre-flared brake line to replace the OEM one I messed up. I made sure it was Japanese style brake line- double flare and 10mm bolts. I "rented" a tube bender and shaped it as close to the OEM one as I could. I ended up with a 30" line as it was either 20" or 30" and I figured it was better to be a bit long than a bit short. Replaced the wheel cylinder, bolted the line up, made sure it didn't leak and didn't hit anything with the car lowered, and bled the rear brakes. Here's where I may have gone wrong- my understanding is the front and rear circuits are separate so leaving the fronts alone I only bled the rears at first. Finished the rest of my work and finally was ready to drive my car after not doing so for several weeks. I could tell immediately something was off. The pedal practically went to the floor right away but I could pump it and build up pressure. Ok, air in the lines or drum is adjusted way too loose. Checked both drums and they're tight but rotate as much as I want them to. Must be air in the lines still. Bleed the rears again and retry but it feels exactly the same. I think I bled my rear brakes about 4 times, then bled the front and rears, then bled the master cylinder, rebled the rears, and the pedal never felt different. On a recent endeavor to bleed the rears for god only knows-th time, the passenger bleed screw snaps in half inside the wheel cylinder. Fair enough, now I can have two new wheel cylinders. Again, cheap insurance. Replaced it, bled the rears again, and the pedal still feels the same. I get very light braking on the first push, but if I pump it quickly I get normal feeling brakes. Today I attempted to bleed the rears yet again. I bought a simple vacuum bleeder to do it myself. I'm a bit stumped because the driver side wheel cylinder just doesn't seem to want to bleed. I recruited someone to hop in and push the pedal so I could get a better view of what's going on. I crack it wide open and it seems like fluid is barely moving through it. On top of that, the pedal feels normal with the bleeder open and seems to build pressure better than with it closed! Is my cylinder bad? Am I going insane? To quote Zoolander... "I feel like I'm taking crazy pills!" I have a turbo motor waiting and this is really the one thing standing in the way. SOS!
  2. So nearing the point of getting my Z back on the road and I am having severe brake bleeding issues. Its a 73 240z w/ Toyota S12+ (non vented), '85ish Maxima rear brakes with DatsunPartsLLC brackets, and 15/16 Master Cylinder, and braided lines front and rear. Calipers and master cylinder were good prior to install. In a hurry (because I was moving) I put the master cylinder, bled the system and actually had pressure throughout the system, it was loaded onto a flatbed and towed to where I'm at now. I finished installing the e-brake, ran the car and I have squishy pedal, no pressure or brakes until I pump the brake pedal 3 times. I pulled the Z back in the garage and noticed upon the 3rd or 4th brake pedal pump and on it would "hiss" at the last inch of pushing the pedal. I bench bled the MC, re-bled the system, and still the same story, no pressure until I pump the brakes in rapid sequence and on the 3rd or 4th press. Also I'm noticing when I bleed the rear brakes I'm barely getting any fluid coming out, or at least no where as near as much as I do in the front. I have no signs of leaking anywhere (lines, brakes, distribution blocks, MC, booster), and I am at a loss. I'm considering taking it to a brake shop and have them bleed it with a brake flusher (so it bleeds all 4 corners at the same time). But I'm on a budget and would rather save the $$. Any ideas?
  3. I recently made some changes to my cooling system and am now having an issue or two. Before the change my temp ran right at ~180 degrees with little variation. Whether I was cruising, idling or driving "spiritedly" the temp stayed fairly constant. I was running a 16" electric fan, set up as a pusher (I know) slightly angled off the rad (3 core) because it was too big. Not a great setup, but it was working. I have since made two changes: I switched out to a more powerful 14" fan setup as a puller which has a good seal to the rad. When it runs, it's moving a ton of air, seemingly much more than the old setup. I also removed the water circuit for the manifold heat to my SU carbs. I assumed since this circuit ran parallel to the heater core that it shouldn't be an issue; worst case I just open the hot water valve and the coolant system is essentially unchanged. My issue: The car now runs hot (~210deg) at anything over ~1500revs. At idle, the temp settles right back down to ~180. While cruising, if I clutch it and let it idle, it drops down to 180. And, if I cruise slowly enough to keep the revs down, it rides around the 180 mark. As soon as the revs go higher, the temp runs up. What seems odd is that it drops down/up about as quickly as the guage is capable of moving, so I'm pretty sure it isn't actually changing temp by ~30 degrees that quickly. Even if I open the heater valve so that circuit is active, it behaves the same. I'm thinking that I have an air pocket stuck someplace, but I've done everything I can think of to bleed the system. Are there any tricks that I should know about? Does the manifold heat circuit really have an affect on running temp? Absolutely any help would be appreciated! Thanks! Rob
×
×
  • Create New...