Jump to content


Photo

Help! 280zx turbo is sick


  • Please log in to reply
49 replies to this topic

#41 Heroez

Heroez

    Always Here

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 281 posts
  • LocationATLANTA

Posted 30 January 2012 - 05:12 PM

Posted Image
Posted Image

#42 Heroez

Heroez

    Always Here

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 281 posts
  • LocationATLANTA

Posted 30 January 2012 - 05:47 PM

This is my ECU. Sorry about the blurry pictures.
Posted Image
Posted Image

#43 VinhZXT

VinhZXT

    Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1012 posts
  • LocationPhilly PA

Posted 31 January 2012 - 08:00 AM

This is my ECU. Sorry about the blurry pictures.
Posted Image


I just read thru most of your posts and I think it worth a try to look at the EGR valve. Do you still have the vacumm like connected to the EGR valve? Just disconnect it and test it out. The ECU connector would be the next guess on my list. GL

#44 Heroez

Heroez

    Always Here

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 281 posts
  • LocationATLANTA

Posted 31 January 2012 - 09:40 AM

Ok. I will try removing the line to the EGR and plug it so its not a leak. Go for a test drive, see what happens. I will report the results for you. Thanks for reading and giving a suggestion. I may not have mentioned that the car and engine is very clean and well taken car of. Right now I have to install the AFM that I had out for testing. That goes pretty quick. Can someone please post a pic or describe in detail how the AFM ground wire should be attached? I have one I made, just unsure where it goes.
Posted Image

#45 Heroez

Heroez

    Always Here

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 281 posts
  • LocationATLANTA

Posted 31 January 2012 - 02:08 PM

I will also look further into the 81 ECU. I just dont want to damage anything.
Posted Image

#46 srgunz

srgunz

    HybridZ Supporter

  • Donating Members
  • PipPipPipPip
  • 347 posts
  • LocationWisconsin

Posted 01 February 2012 - 08:31 AM

I was thinking EGR valve myself. They will leak exhaust into the intake when
bad. (stuck). This would cause a mixture problem. If origional I would replace it.
Steve
72 240Z, second owner.
L28. Mikuni's. 5speed. MSD. Koni's

#47 Heroez

Heroez

    Always Here

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 281 posts
  • LocationATLANTA

Posted 01 February 2012 - 12:08 PM

It does appear to be original equipment, or at least the same condition as other parts on the intake manifold. Looks like I wont have time to work on it untill the weekend. Are the NGK plug wires original equipment?
Posted Image
Posted Image

#48 invalidusername

invalidusername

    Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 71 posts
  • LocationSouth Carolina

Posted 05 March 2014 - 07:31 AM

Sorry for reviving an old thread, but I'm having the exact same problem, just wanting to see what you did to fix it. 83 280zxt, Im starting to think it is my distributor, just havent checked it yet.



#49 NewZed

NewZed

    Clandestine Moderator

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5074 posts
  • LocationWashington County, Oregon

Posted 05 March 2014 - 09:50 AM

Heroez has dropped off the face of the Z planet.  You should start a new thread.



#50 invalidusername

invalidusername

    Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 71 posts
  • LocationSouth Carolina

Posted 08 March 2014 - 02:26 PM

Will do.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users