Jump to content
HybridZ

77turboz

Members
  • Posts

    42
  • Joined

  • Last visited

  • Feedback

    0%

Everything posted by 77turboz

  1. I am in, will be needing the headers before spring so I hope I can get into the first batch. Can't wait to see the finished results, exactly what my 71 needs. Thanks Cable
  2. Still going LS1 though , want to make it light as possible. Or you can do as I did and use the 5.3 L33 aluminum motor and spend the same money.
  3. any progress? Mine is getting welded up now, soon, I will have the new driveshaft here so I can put that in and head to the track. Hoping to smoke my best of 12.97. Traction baby.
  4. 12.97 at 108..... Thats where the q45 and DRs come in.
  5. my 5.3l l33 out of an 05 silv 4x4 is rated 310 crank stock and the 99 ls1 was rated 315hp. I realize that GM overrates and underrates, but with the non ls6 intake the power difference is minimal. And my long block was $600 shipped....... Beat that ls1 guys. on another note, my car ran a 12.97 with my one wheel starts. pretty nice for a bone stock motor.
  6. first real drag race. 12.97 was the fastest pass I made. That was with tire spin through first and second and a horrible launch. BONE STOCK 5.3l l33......... take that ls1 trans am... lol Next step, TRACTION. I found a 94 q45 at the local pick and pull and grabbed the whole subframe for $90 bucks with low miles. I plan on running the entire rear subframe with cobra r 17x10.5 wheels on the street with supra 16x9 with slicks for the track. I think thats my best plan. Guess I better be nice to those 315s on the street.... The picture is of BRAAPs for sale post but I figure he wont mind. Thats the same setup I will be running soon. I also plan on running the imsa widebody kit. Turbo is eventually in my future so I will be needing all this. Thanks for watching.
  7. Wow. Thats exactly what I plan to do with my car........ I will be going with the q45 rear but other than that. Definitely subscribing to this. Maybe we can keep each other motivated. The second pic is what Id like my car to look like.
  8. made my first pass in the 280z.

  9. I used a tilton 13/16, just because I found it on ebay off a nascar team. Barely used for $25 shipped.
  10. Ok time for an update. I was a little hard on SSP on the last few posts, I can only blame myself for getting on the forum right after I find somethin goin array. To give credit to SSP, they do have really sweet prices. That is the reason I chose them. That, and I really liked how their business is set up. They are a small business mainly focused on LS1 hot rods, can you say sweet? Anyways, they have done nothing but help me out and I feel bad looking back about what I said. They got the harness I sent them, turns out one of the pins on the tac harness pulled out, the connector was broken when I got it though. They did offer to replace it after I sent it in, but I hope they understand what I have been going through. I just want to drive my car, so if I can get rid of a few extra parts that can go bad, Im going to. And for the record, if I were to do it all over, I would still go to SSP. Only I would probably just get the drive by cable harness just for simplicity in my case. Hope nobody has been turned away from SSP because of me. That would be a shame, this country needs more small business just like SSP to get us back on top. Anyways, back to your regular scheduled program. And I am in no way bein paid for this, I really mean it. Now for the good stuff. My brother is just about ready to start the paint work on my car. I got the gauges in, but forgot to take pics..... DOH. I went with Autometer and another similar gauge. They match pretty well, Im cheap what can I say? I also bought a new rear bumper to match the rest of the body kit that the car came with, dont ask me why the rear bumper was missing. I also worked on the exhaust a little, my bro tried to use the tri flange that came on the headers originally but it didnt work so well so I got vband clamps and flanges so now they will seal good and shouldnt leak a bit. I need pics but forgot my camera. As soon as SSP get my dbc harness to me, my bro should be able to get my baby wipped back into shape. It sucks that I wasnt able to drive her last weekend when I went home, but I probably wouldve broke something anyways. Well, I out. Thanks
  11. That stainless crossover setup makes mine look like crap. Mine doesnt have the turbo on, I figure I will drive it without a turbo til I get the urge, then redesign the crossover to put the turbo on. I am in love with your car though. In a week or so, my car is goin under the knife, er, gun.... My bro is gonna start on his Auto Body Final project so he will be replacing the rust panels and paintin it a super secret color. It will be sweet.....
  12. Just another update with bad news. I have been able to drive the car for the last few weeks with no problems, even had the electric water pump workin good. Then all of a sudden, the pedal quit. SSP thinks it was this or that, but I finally just told them I want it back to cable drive. They are sending me a whole new cable drive setup. Thank god they finally admitted it wasnt going to work right. So now I will be cable driven. I will be trying to get the car dyno tuned in a few weeks after I get the bugs worked out. Video
  13. I like your headers but I figured I would show you how I built mine.
  14. Ok, time to update. Parts are starting to fly in and heads are rolling. I got the car tagged, Im waiting on my personalized tags to come in. I came home from ND to do a little work on the car last weekend. We found what was causing the issues. The computer is picking up a funny pulse from the speed sensor. I unplugged the vss and now it idles just fine. I figured it out when the car would only idle hunt when moving, disappear when stopped, then come back again when moving. I have no idea what is causing it yet, ssp thinks that there is a mechanical problem..... I think the screwed up the tune. Either way, they have no idea. Well, they did have some ideas but they were bs. They thought that I had a ford or dodge speed reluctor ring. Checked yesterday when a snapring came off the mainshaft and caused 6th gear to stick. The reluctor has 17 teeth which is normal, no chipped teeth or anything (another idea of theirs) so Im back to the drawing board. For now, I will just leave it unplugged. I bought an electric water pump to eliminate my belt issue. Now, I have an alternator only setup, which looks sweet. My bro is getting the exhaust done at the local shop, went with a warlock bypass muffler. I should have went bigger since I plan on going turbo later but for now, this will do. I also bought a full set of gauges, they look great. Im not sure what is in store for the body, I have a little rust over the rear wheels so I was contemplating going with a IMSA widebody kit but not sure if thats what Im going for with this project. Other than that, hopefully pics will follow soon. And a video of the exhaust. Thanks for watchin......
  15. Ok, well its been a while but everything is fixed now. I am running the 411 pcm, 04 truck tb, 04 truck pedal and module, and SSP wiring harness and all is well. They figured out that the pedal was no good and the tb I bought on ebay for 30 was no good (go figure, damn I hate my cheap ass). So now, Im awaiting my new tb so I can get rid of a nasty idle hunt problem. Then, she will be good to go. Im gettin 4k back on my taxes so all is well here. My brother is doin all the work on my car now that Im stuck in the Great White North of North Dakota. Soon as I get some time off, Im gonna get back home and drive this beast again. I have already driven it once, but it was icy so I couldnt discover the true potential yet. But man, is this thing fast. I think I do have a slight grind in 5th gear though. The tranny was rebuilt so it may just be my shotty shiftin. As soon as I get new pics I will post them up. Thanks, Drew
  16. as far as I know, the ls2 t56 is identical to the ls1 t56. I know the bolt pattern is the same, the only thing that might be different is the tail section or the release bearing, but Im sure those could be swapped out from yours and reuse or replaced with new.
  17. they are 1400 for stainless, 1200 for mild..... and you have to put up 400 to get the kit to start. you still have to buy the pvc tubing, but that would be cheap. looks like regardless of the complexity, that is the price. too rich for my blood.
  18. so your sure the truck throttle body, truck tac module, truck pedal arent compatible with the 411 pcm. I will just send back the module and pedal and have them send me the correct stuff. I dont know why they would send that stuff if it absolutely wont work with the 411. Thanks, I will let you guys know one way or the other.
  19. i am using the 411 ecm with the corvette throttle body, truck pedal and tac module. SSP Wiring is who set me up this way. Is there something wrong with this or not?
  20. I have more than enough grounds now, still no start. Im going to wait til the truck throttle body gets here on tuesday. the throttle body of every other electronic throttle moves when the ecm is on. mine doesnt. we will see.
  21. SSP deleted my vats, I still have power to the injectors after it cranks and starts up. it seems like my throttle body doesnt work, does anyone know if it works when the key is on or just after it starts. it cycles when the key turns on but is non responsive after that.
  22. the ls2 headers dont work, no way. so its still up in the air. i started the car up but it only runs for a few seconds. Im not sure whats up but im gonna talk to ssp to see what might be the deal.
×
×
  • Create New...