Jump to content


Photo
- - - - -

Voltage issue


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 evan_s30

evan_s30

    Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 74 posts
  • LocationRochester, MI

Posted 11 June 2016 - 07:33 PM

New battery and had alternator tested, all good. For some reason when the battery is plugged in I get 12.5 volts. But when I unplug the battery I get 15 volts from the alternator. Anyone have any idea what is causing this? Since it should be 15 when it's on.
78z with such carbs.

1360618298624_zps6055f644.jpg


#2 Chickenman

Chickenman

    Always Here

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 421 posts
  • LocationCanada

Posted 11 June 2016 - 09:50 PM

First of all never run the car with the Battery disconnected. That's a good way to blow the alternator. For the rest I'll have to think about it, but is this a Stock system or have you altered anything?



#3 StanleySlater

StanleySlater

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • LocationUnited States

Posted 15 July 2016 - 10:38 PM

@ Chickenman Can you please specify what actually happens if we drive a car with the battery disconnected ?


#4 calZ

calZ

    Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 94 posts
  • LocationCalifornia

Posted 17 July 2016 - 06:20 PM

http://www.troublesh...ect_battery.htm



#5 tommypress

tommypress

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • LocationToronto

Posted 29 September 2016 - 03:05 AM

 

@ Chickenman Can you please specify what actually happens if we drive a car with the battery disconnected ?

 

Scratching my head over this.



#6 steve260z

steve260z

    Junior Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 322 posts
  • LocationSan Antonio, TX

Posted 05 October 2016 - 04:31 PM

I'm not even sure what's being described here but what about the voltage regulator?

3.1L Stroker, F54, P90, 9.9CR, .8mm Metal Head Gasket, Schneider Stage 2 Cam,Header, Exhaust, Weber DCOE 40s

Build:  http://forums.hybrid...-antonio-31l-z/

& E92 335i 6 Speed manual, Cobb flash tune: 400hp





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users