Jump to content
HybridZ

thetremendoustim

Members
  • Content Count

    116
  • Joined

  • Last visited

  • Feedback

    0%

Everything posted by thetremendoustim

  1. To the people on this website: I'm sorry, my husband has actually committed suicide and left a note saying that I should update you guys on this thread. His turbo AFM problems finally got to him so badly that he had to end it all. Its too bad nobody could just simply perform this 30 minute test, this could all be over with. Now i have to clean up a mess of oil, gasoline and toasted flesh, again I'm so sorry this had to happen.
  2. You need to read other threads and also read the grammar and punctuation rules for this site. The rods are fine, you can check them just in case for out of round, or check for torsions. Stock rods are capable for up to 400 HP? Anyhow, some people run forged pistons with stock rods because they are very resilient. Every other L28et rebuild related questions have already been asked and answered.
  3. I have searched, and I have read atlanticz's spring calibration. http://atlanticz.ca/zclub/techtips/afm/calibration/index.html Here are some numbers for the N/A L28 tension required for the Air Flow Meter (AFM) 149 ml required for swiper to reach the half-way mark. Testing my newly acquired turbo AFM there was only exactly 50ml required to move the swiper to the halfway mark. What is going on?? Is there ANY input, if someone did a picture recorded test with their turbo AFM it would save me so much time and well, is too late for money because I bought this AFM for $25...
  4. For anyone who is wondering about cockerstar, he is a honest guy and really willing to help. I'm sorry I questioned his integrity and I retract any statements made in frustration. I humbly apologize for tainting your reputation. the united states post office SUCKS
  5. Detailed Results: Bullet Processed through Sort Facility, February 28, 2010, 9:44 pm, BELL, CA 90201 Bullet Processed through Sort Facility, February 24, 2010, 12:34 pm, HAZELWOOD, MO 63042 Bullet Acceptance, February 18, 2010, 1:39 pm, KENNEWICK, WA 99336 hahahahahah wtf united states???
  6. thanks cockerstar for the reply, I didn't get a chance to check anything this weekend but that sure is disappointing that its in Missouri...I'll give them a call and see what's up...Thanks for looking up that stuff and for everything you've done.
  7. okay i'm very frustrated with how long it is taking!!! But still in question: what happens if somebody pays and the other person never even had the item, is it just a "he-said / she-said" case or what? I'm sure this has happened before, so what happens next?
  8. Okay I bought an ECU and AFM from cockerstar 2 weeks ago...he said he shipped them out and i haven't received any messages back...i'm not saying he hasn't shipped but it shouldn't take 8 days to get a package from washington to california. I'm not accusing him of anything, but lets just say that someone has gotten screwed in a deal, how would you go about getting your money back, or some form of justice even though you've already paypaled the person? I've grown very impatient and extremely frustrated as you can imagine...
  9. dude good luck i dont think i've ever even heard of that before!! You can try it but its a long shot man
  10. since your cap was open, maybe you had a small leak to the flapper door from the carbon track area which let excess air in -> bad reading -> symptoms
  11. You know this has put my car out of commission for around 5 weeks now, and I will be so happy when I can get it resolved! I just want to have it running for a while, and first major electrical component that goes out, i'll probably switch to Megasquirt When I get the AFM from cockerstar, I will let you know first thing! Thanks for you advice!!
  12. THank you for your replies! I'm VERY thankful that you guys are trying to help me out, really I am! Yes, I've done a resistance check on the CHTS and it is very much working. My AFM I'm extremely dodgy about, I had it running when I tweaked it 5 teeth richer, and I'm not quite sure if the "factory" setting it was originally at was factory at all. The PO really messed with it, I had a plethora of problems because I had to adjust the flap to touch the carbon strip a while back, it wasn't even touching!! Don't ask me how, but I'm still pretty suspicious...I ordered one from cockerstar thoug
  13. Okay this might be fuel and it might be electrical, I got drivable, but here's the thing: Engine warm: With the CHTS unplugged it will drop idle 4* to around 24* and ANY throttle will drop it to 30+ With the CHTS plugged IN It will idle at 20* (which is what I set it to) and ANY throttle will advance it to 10* YUCK!!! I cleaned ALL my electrical contacts, maybe a ground is off somewhere? Maybe the gremlins are having a field day in my engine bay.
  14. Well I changed the wires which didn't really do much, it still pops and sputters alot on accelleration, but it DOES drive much better with the CHTS unplugged! If i plug the CHTS back in, it drops the idle and sometimes dies right there.
  15. This site originally had a L28et instead of VG but its the same concept. Luckily, I downloaded it maybe a year ago (I have a dedicated hard drive for Z information I'm trying to compile, carfiches, diagrams, AFM rebuilds, etc) http://www.mygen.com/users/dbruce/myz31/TurboMaps/VG30ET%20Engine%20Air%20Flow%20and%20Turbo%20Compressor%20Maps.htm Anyways, read this, He gives good examples of what you should be looking for for low end power AND high end power. Make a map of your engine (I have a l28et map if you want) and just plot it according to each compressor map. Most major turbine
  16. Those JC Whitney ones look REAL good especially with the stock interior door panels!! Heres my setup:
  17. I seem to be having the same problem as a LOT of other l28et posts that i've read (iowa280zx). I already have a FPG hooked up (harbor freight ) and its reading 30 PSI at idle, and I'm also getting that sputtering burping sound as I accelerate but its hitting the 36 psi mark. Deceleration sounds like a normal engine (when i let off accelerator) but if I accelerate it farts and pops and burps. I've tried everything, my AFM is clean and grounded, my TPS is questionably tuned and my vacuums are snug as a bug in a rug. SHouldn't it be running 36 PSI constantly through all situations? Does the 6PSI
  18. Maybe they're like the spacers... are they around .005-.01" thick? I have no idea, that's my best idea although they look too skinny to be spacers. Its weird one is noncontinuous (broken?) too
  19. Hey garvice, did you ever figure out your problem? I'm curious as to how your setup ended up working out and what the final problem was!
  20. Yes! I bought innectors from this guy and wow I got a ridiculous deal and so far I'm pretty pleased with them!! They look old as hell but I'm pleased!!
  21. If you get an early year manifold it won't accommodate for the EGR, however you will have to make sure the ports match up and aren't square. I have a N42 manifold and its pretty handy, just had to block off a couple of the unused vacuums and grab a webbing since I'm not a big fan of heatsoaking.
  22. I have no way of measuring my AFR since Im stock electronics and have a narrowband. Unless someone knows of a way to other than those cheapie rainbow LEDs or color strips...But I did adjust my AFM 5 teeth richer and its pretty pig rich right now. Tomorrow I'm going to adjust the AFM back to its "stock" setting (it had a glued on cover when I got it so Im not sure whats going on with it), try to get my TPS figured out (haynes ) and once again adjust my timing...I was adjusting it yesterday and for some reason when I put the throttle down it went UP to 10* btdc instead of down like it should. A
×
×
  • Create New...