Jump to content
HybridZ

tioga

Members
  • Content Count

    140
  • Joined

  • Last visited

  • Feedback

    0%

Everything posted by tioga

  1. Have you tried the o-ring from a new oil filter?
  2. What is the spray angle of that injector. Not the degree of the cone but the angle the cone comes out at or two cones come out at. With the strange offset injector placement it will be helpful to know so you can try to index it to keep the fuel off the Side of the port. It is hard these days to find single cone injectors since 99% of the motors today have two intake valves.
  3. You should be able to close the plug gap down and see a difference in rpm where the break up occurs if it’s exactly the same issue.
  4. No that is the Luk version part number lsc199 slave cylinder which is aluminum instead of cast iron. Other than that I am using a AEM pressure sender and that is it. The bleeder was m10x1.0 and I have a adaptor in the bleeders to go from 10x1.0 to 1/8npt. I now have the pressure sender running parallel to the slave using a 90* adaptor and it looks better.
  5. This was causing the acceleration enrichment to constantly be applied. Timing would not have changed for that small amount of throttle change. The acceleration enrichment would explain why the main fuel table changes were not effective
  6. The map readings are one of the most important readings. We need to know what they are. Not worried about what a vacuum gauge on the manifold read but what exactly does the map sensor say the manifold pressure is. With a map based system this is your main mixture control device. If you disconnect the vacuum line to the map sensor you will be stinking rich. If the map sensor is not reading correctly your mixture will be way off. You need to know what sensor you have 1bar, 2bar etc. you need to look at the setup wizard In the haltec and make sure it is correct. If you run a 1bar sensor but have
  7. Have you disconnected the o2 sensor to run open loop? I would do that. I would also make sure my coolant temp looks correct. Try it open loop (no o2 sensor) on one of the original tunes that worked. The map sensor readings look correct? 8-15 in-hg or 50-55 or so kpa. Does it read about 95 kpa key on engine off? These are things that will make it uncontrollably rich if incorrect.
  8. I see now it was Ben that First replied not you Duffy. I didn’t even look and that is why The “you guys” Statement didn’t make since. anyway Ben it looks like there are crank errors and a running car> and what does like a haltech have to do with anything. All modern engine management systems use the engine speed sensor the same way, weather it’s BOSCH, AEM, Motec, Keihin, Seimens etc. I have had cars Run like shit from a bad crank sensor. Way more didn’t run but some ran but like the car we have here. This is even more likely when we have a home built stand alone where RF interfe
  9. I’m not sure if you are saying “you guys are all way to smart” because I pissed you off or not. Anyway The clicks don’t go in time is why I said something about crank signal. Because it seem so erratic. I don’t see how cooked windings self trigger. I would expect them to just not fire at all. It seemed like they were firing fine just erratic timing. Crank errors and this issue sure could be related.
  10. The injectors are that out of whack and the car starts doesn’t it? Weather it is from the injector, ecu, or a input to the ecu correct? This tuning you have done was at low rpm trying to tune idle? The duty cycle of the injectors at idle is so low it would be harder to damage the injectors at low duty cycle. I understand the difference between the different types of injectors. They are also pretty robust items that don’t often fail.
  11. The erratic injector firing could also be caused by erratic crank sensor signal. I also doubt the impedance setting did any damage to anything. It seems unlikely that strange rhythm to the injectors is being caused by the injectors. Take a bulb or led and put it across one of the injector terminals and watch it fire. See what the light does. I usually take a #194 wedge base bulb and straighten out the wires on it and it will plug directly into the injector Connector. Then watch the light Tuning your map for the idle air valve will be more difficult. The idle air will be constantly ch
  12. Just in case anyone else ever wants to do this I could find no information out on the web about how much pressure is really in a clutch hydraulic line. Well In out case about 550psi. But you only need about a 200 psi sensor because you want to activate before you reach full pressure. I have a 1000 psi sensor and it goes to about 2.4 volts when the clutch is fully depressed.
  13. Set up a no lift shift tune today on my car. Might be one of the coolest mods yet. It works so well. Set up a 3step limiter with a clutch pressure switch. And rpm limits for each gear at different vehicle speeds when clutch pressure exists. This means you don’t have to do 7500 rpm shifts for it to work you can do whatever rpm you want at the time. The revs drop to what is needed for the next gear ratio. Takes a little getting used to not moving your right foot on a 7k shift but after a few times you get the hang of it. Sounds really cool. Installed the pressure switch in the bleeder hole so no
  14. To me the best rear kit out there is the t3 kit. Beautifully built and no problems. I have had it and the front kit on my car for about 3 years zero issues.
  15. That’s fine but not how it was originally used. Having it open some just gives it more ability to actually give you a constant idle. The way you are going to use it You need to set it up with the motor at is lowest possible load, fully charged battery no accessories on, oil full temp, etc so it will never idle higher than when you set it. If you set it up at 20% duty cycle then it can always give your target idle under all conditions. What Ecu are you running?
  16. Thanks Derek. I was very happy with how it came out. Et12K yes it is a Audi sensor. Used through 2005 on lots of different models. Early cars used single window shutter wheel on cam to trigger. You will want one of them. Later cars used multi window of varying size. At least on AEM it requires a full revolution of the cam to sync where single window only needs the one window to pass. The cool thing audi did with the multi window sensor was they could use it in the event of a crank sensor failure and the car ran fine. Not many cars out there that use a crank sensor that will run w
  17. It’s Supposed to be set so warm idle gives a 50% duty cycle of the valve.
  18. Yes. Base idle is set at the valve.
  19. I don’t understand this comment
  20. I can check a bmw tomorrow if you like.
  21. That terminal might be for the 90* housing but will prob work in either looks a little shorter than I remember. They just solder on.
  22. https://www.pelicanparts.com/More_Info/0125450428.htm?pn=012-545-04-28-M22 https://www.pelicanparts.com/More_Info/0035452626.htm?pn=003-545-26-26-M22 housing also comes in a 90* version if that is better. https://www.pelicanparts.com/More_Info/0115457128.htm?pn=011-545-71-28-M22
  23. Porsche/Mercedes round pin connectors should be the same. They were used everywhere on those cars in the 80’s I can try to double check tomorrow. I think I actually have one at work in a box of connectors. Look for Mercedes idle motor it temp sensor connector housings
  24. Can prob buy the Connector housing and terminals from bmw. It fits a 84 e30 bmw 325e I can give you the last 7 of a vin tomorrow. I have one at the shop now.
×
×
  • Create New...